GARDINGUIDEN

Vilken typ av upphängning ska jag välja, veckband eller waveupphägning?

Det finns många olika sätt att hänga upp gardiner på, vi har valt två varianter som är våra favoriter och som de flesta av våra kunder väljer.

gardiner-kroka-1000px.jpg__PID:73f38ae3-4610-45be-a881-53b277c86ca9

Veckband

Används oftast och passar alla rum. Man hänger gardinerna med hjälp av fingerkrokar. Vissa krokar lyfter gardinen så att man inte ser skenan när gardinen är fördragen, medans andra krokar låter gardinen hänga strax under skenan. Båda sätt är lika vanliga och lika snygga tycker vi. Det är bara tycke och smak som gäller.

Gardiner med veckband/fingerkrokar

Gardiner med veck har ett veckband påsytt, på baksidan av gardinen. I detta band trär du i fingerkrokar. Denna typ av gardinupphängning ger raka veck på framsidan av gardinen. Du bestämmer själv med hjälp av fingerkrokarna hur många och stora veck du vill ha.

Fingerkrok tips

Vi rekommenderar att trä in 2-fingerkrok varje ficka och sedan hoppa över en ficka innan du trär in nästa fingerkrok. En våd på 140cm kommer då att täcka en yta på ca 100cm när det är krokat, och en våd på 280cm kommer att täcka en yta på ca 180cm.

wave.jpg__PID:8ae34610-65be-4881-93b2-77c86ca9714e

Wave

Ses oftast i större rum och i loungemiljöer. Denna upphängning kräver dock ca 80% mer tyg än den effektiva ytan som du ska täcka. Ex: Ytan du vill täcka är 200cm 200x1,8= 360cm färdig wavegardin. Man använder sig av mindre plastkrokar i upphängningsanordningen. En wavegardin gör sig bäst när den hänger från taket i en skena och bör heller ej nudda golvet, utan hänga ungefär 0,5cm från golvet. Waveupphängningen lämpar sig inte för mörkläggning av ett rum.

Wavegardin på gardinskena med glid på snöre

En medelsvår gardinupphängning för skena med vackra vågor som aldrig går ur. Loungegardinen är här för att stanna!

Loungegardinen är gardinen som alla pratar om och som ger den där lyxiga känslan med mycket tyg. Tillsammans med glid på snöre behålls de vackra vågorna, oavsett om gardinen är för- eller fråndragen – något som gör loungegardinen unik. 

Att tänka på

En våd på 140cm kommer att täcka ungefär 75cm bred yta efter vecken/vågorna och en våd på 280cm kommer att täcka en yta på ungefär 140cm.

Loungegardinen har ett waveband påsytt på baksidan av gardinen, och våra wavegardiner kommer alltid färdigkrokade med rätt antal plastkrokar. Det är dock viktigt att du tänker på att ha samma antal glid på snöre i skenan, som gardinen har plastkrokar. Hoppa inte över några glid utan ta hellre ut gliden som blir över. 

Rum i rummet tips!

En wavegardin är det perfekta sättet att skapa olika avdelningar, typ rum i rummet. Placera skenan mitt i rummet, eller köp till hörnböjar och skärma av soffa eller säng.