skraddarsydda-soffkladslar-ooaki.png__PID:2c21dbac-c1f6-4e2d-a4c2-2e4bd02d0a50

Ge nytt liv till din soffa med en ny skräddarsydd soffklädsel

Tyget gör soffan…! så anser vi och många med oss! Att kunna ge ett nytt liv till din soffa genom att byta till ett annat tyg, är inte bara smart, utan även miljövänligt och hållbart! Väljer du dessutom ett av våra återvunna tyger, gör du ytterligare ett viktigt miljömedvetet val. Genialiskt, eller hur?

Vilka soffor kan man sy nya klädslar till?

Vi kan sy upp nya klädslar till alla soffor och fåtöljer oavsett modell. Enda kravet är att den befintliga klädseln måste vara helt avtagbart på både dynor och stomme. Är det bara klädseln på dynorna till din soffa som är avtagbar men inte stommen kan vi endast sy upp en ny klädsel till dynorna.

Hur går det till att köpa skräddarsydd klädsel?

Att köpa en skräddarsydd soffklädsel kan kännas lite svårt, för oss på Ooaki är det viktigt att du som kund ska känna dig trygg under hela processen.

Därför har vi samlat 7 steg till hur hela processen går till från start till att du får hem din efterlängtade soffklädsel.

1. Kontrollera att din soffa har en avtagbar klädsel

Se till att din soffa har en avtagbar klädsel både på stommen och dynorna. De flesta avtagbara klädslar är fastsatta med kardborreband på undersidan av soffan.

2. Identifiera soffans märke och modell

Om du känner till märket och modellen på din soffa, kan du först söka bland våra bästsäljande klädslar för att se om din modell finns där. Finns den inte där kan du istället använda vår prisförfrågan och följa de olika stegen för att räkna fram ett pris. 

Vi skräddarsyr klädslar till ALLA soffor, fåtöljer fotpallar m.m  så länge  den befintliga klädseln är avtagbar. 

3. Beställ/köp tygprover för att välja rätt tyg och kulör

Om du är osäker på vilket tyg och färg du ska välja, kan du beställa hem några tygprover och i lugn och ro göra ditt val från bekvämligheten av ditt eget vardagsrum. Du kan även besöka vårt showroom i Stockholm genom att boka en tid för att ta del av hela vårt stora tygsortiment direkt på plats. I vår showroom hittar du större provbitar vilket gör det mycket lättare att visualisera hur din nya klädsel kommer att se ut. 

Boka tid i vårt showroom

4. Lägg din beställning: 

När du har bestämt dig för tyg och färg kan du antingen lägga din beställning direkt via vår webbshop (endast för våra bästsäljande klädslar) eller mejla oss din beställning.  Vi erbjuder delbetalning eller faktura via Klarnas betaltjänst, eller betalning med kort som smidigt hanteras via betallänkar som skickas oavsett vart i Sverige du bor. 

5. Mätning av soffmodeller:

För vissa soffmodeller har vi redan alla nödvändiga mått, vilket innebär att du inte behöver skicka in originalklädseln till oss. Klicka här för att se om din soffmodell finns bland dessa. 

För modeller där vi saknar mått behöver vi din nuvarande klädsel för att ta fram exakta mått och tillverka en skräddarsydd klädsel. Vi tillhandahåller en fraktsedel så att du enkelt kan skicka iväg klädseln direkt till vår sömnadfabrik.

6. Leverans av din skräddarsydda klädsel:

Din nya skräddarsydda klädsel levereras direkt till din dörr inom 4-6 veckor oavsett vart i Sverige eller Norden du bor, och din soffa blir som ny. Om du behöver hjälp med att ta av den gamla klädseln och sätta på den nya, erbjuder vi möjligheten inom Storstockholm att göra detta mot en extra kostnad.

7. Personlig rådgivning och guidning: 

 Om du behöver personlig vägledning och råd är vi här för att hjälpa till. Kontakta oss via telefon eller mejl så vägleder vi dig genom processen och hjälper dig att hitta det perfekta tyget för din soffa.

Kontakt oss

Har du en en designsoffa från ett känt varumärke?

Om du känner till märket och modellen på din soffa, kan du först söka bland våra bästsäljande klädslar för att se om din modell finns där. Finns den inte där kan du istället använda vår prisförfrågan och följa de olika stegen för att räkna fram ett pris. 

Vi skräddarsyr klädslar till alla soffor oavsett varumärke eller modell!

Förnya din soffa med en ny soffklädsel

Att ge nytt liv till din soffa genom att byta soffklädsel är både miljövänligt, ekonomiskt och hållbart. På ooaki skräddarsyr vi soffklädslar till alla soffor och fåtöljer med avtagbara klädslar.

Visa mitt pris