Gardinguiden

Vilken typ av upphängning ska jag välja, veckband eller waveupphägning?

Det finns många olika sätt att hänga upp gardiner på, vi har valt två varianter som är våra favoriter och som de flesta av våra kunder väljer.

Veckband

Används oftast och passar alla rum. Man hänger gardinerna med hjälp av fingerkrokar. Vissa krokar lyfter gardinen så att man inte ser skenan när gardinen är fördragen, medans andra krokar låter gardinen hänga strax under skenan. Båda sätt är lika vanliga och lika snygga tycker vi. Det är bara tycke och smak som gäller.

Gardiner

Wave

Ses oftast i större rum och i loungemiljöer. Denna upphängning kräver dock ca 80% mer tyg än den effektiva ytan som du ska täcka. Ex: Ytan du vill täcka är 200cm 200x1,8= 360cm färdig wavegardin. Man använder sig av mindre plastkrokar i upphängningsanordningen. En wavegardin gör sig bäst när den hänger från taket i en skena och bör heller ej nudda golvet, utan hänga ungefär 0,5cm från golvet. Waveupphängningen lämpar sig inte för mörkläggning av ett rum.

Gardiner

Vi använder cookies på vår hemsida för att ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Om du fortsätter så antar vi att du accepterar detta. Läs vår integritetspolicy här.